Caesarovo kuře I (pečené)
155 min.
Ingredience
- 900gramůKuře
- 1kusVejce slepičí
- 600gramůVepřová plec
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 130gramůMáslo čerstvé
- 150gramůJátra kuřecí
- 50mililitrůBrandy
- 1kusCibule
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 8kusůPečivo pšeničné jemné tukové
- 400gramůOkurky nakládané
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
854 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
56 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
813 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěná kuřecí játra nakrájíme, oloupanou cibuli rozčtvrtíme, do misky rozklepneme 1 vejce a ze 3 vaječných bílků ušleháme tuhý sníh.
- 2Polovinu vepřového masa nakrájíme na kostičky, zbytek umeleme spolu s játry a cibulí. Umletou směs promícháme v míse s kostkami masa a vejcem, přidáme hladkou mouku, sůl, chilli koření a brandy a vše spolu dobře promícháme. Nakonec opatrně vmícháme bílkový sníh a směs vytvarujeme do šišky.
- 3Střední vykuchané, omyté kuře osušíme, rozpůlíme, zbavíme křídel a kloubů a zcela vykostíme. Vykostěné kuře rozložíme na vál, silnější části naklepeme.
- 4Připravenou náplň položíme na rozprostřené kuře, kuřecí maso přes šišku přehrneme, sešijeme režnou nití a vytvarujeme váleček, který ovážeme potravinářským provázkem.
- 5Osolený váleček na pekáči s rozpuštěným máslem vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Při této teplotě maso mírně pečeme 2 hodiny bez podlévání, maso několikrát obrátíme a přelijeme výpekem. Hotové kuře necháme v pekáči vystydnout a potom chladíme 12 hodin v chladničce.
- 6Druhý den odstraníme provázek s nitěmi, maso nakrájíme na plátky a servírujeme s pečivem a nakládanými okurkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.