Cake pops - pečená lízátka

35 min.
Evropa

Ingredience

  • Na povrch
  • Na těsto
    • 1kusVejce slepičí
    • 50gramůCukr moučkový
    • 25gramůOlej rostlinný
    • 25gramůMléko polotučné
    • 74gramůMouka polohrubá
    • 0,5kusCukr vanilka
    • 2špetkyCitronová kůra
    • 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
133 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Celé vejce šleháme ručním šlehačem s cukrem a vanilkovým cukrem do husté, bílé pěny. Pak při nejnižších obrátkách přidáme kůru nebo trochu citronového aroma, pozvolna přiléváme olej a pak střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a vlažné mléko. Už nešleháme dlouho, jen až se vše spojí a těsto vkládáme lžíci do olejem mírně vymazané a polohrubou moukou lehce vysypané formy na pečená lízátka. Formu přiklopíme vrchním dílem a na pečícím plechu vložíme do předehřáté trouby. Orientační doba pečení je 12 - 15 minut při 170 °C.
  • 2
    Po upečení těsta necháme formu chvilku zchladnout, kuličky z ní vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce. Pak napíchneme špejle, jejíž konce jsme malinko ponořili do rozpuštěné čokolády. Pomůže to zafixovat špejle.
  • 3
    Nakonec potřeme celé kuličky rozpuštěnou čokoládou a obalíme v sekaných mandlích nebo něčem jiném, uvedeno v poznámce. Lízátka necháme ztuhnout, nejlépe je zapíchnout do kousku polystyrénu. Pak je vhodně naaranžujeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 22. 12. 2016
Cake pops - pečená lízátka
Náročnější, ale vynikající! 😋