Cakepops s čokoládou a cukrovým zdobením
20 min.
Ingredience
- Na ozdobení
- 100gramůČokoláda na vaření
- 2lžíceCukrové zdobení
- Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]
- 70gramůCukr krupice
- 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 70gramůCukr moučkový
- 40gramůTvaroh tučný
- 70gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
166 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
8 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
709 mg
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Čokoládu nalámanou na kousky rozpustíme v horké vodní lázni.
- 2Kouličky předem připravené ze základního těsta namáčíme do čokolády a necháme částečně oschnout.
- 3Na ještě vláčnou čokoládu sypeme barevné cukrové zdobení.
- 4Cakepops necháme do podávání v chladu.
- 5Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]:
- 6Změklé máslo s krupicovým cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce a dobře promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše znovu promícháme.
- 7Těsto dáme do máslem vymazané (nebo pečicím papírem vyložené) nižší obdélníkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. Po upečení necháme těsto ve formě chladnout asi 30 minut, potom vyklopíme z formy na mřížku.
- 8Čerstvý tvaroh promícháme s moučkovým cukrem. Propečené okraje buchty odkrojíme a zbylou buchtu rukama rozdrobíme. Drobečky smícháme s tvarohovou směsí a ze vzniklé hmoty vytvarujeme 12 kouliček. Uložíme je do chladničky na 1 hodinu.
- 9Do každé kouličky potom zapíchneme špejli nebo plastovou tyčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.