Cakepops s čokoládou a cukrovým zdobením

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
166 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
8 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
709 mg
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čokoládu nalámanou na kousky rozpustíme v horké vodní lázni.
  • 2
    Kouličky předem připravené ze základního těsta namáčíme do čokolády a necháme částečně oschnout.
  • 3
    Na ještě vláčnou čokoládu sypeme barevné cukrové zdobení.
  • 4
    Cakepops necháme do podávání v chladu.
  • 5
    Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]:
  • 6
    Změklé máslo s krupicovým cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce a dobře promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše znovu promícháme.
  • 7
    Těsto dáme do máslem vymazané (nebo pečicím papírem vyložené) nižší obdélníkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. Po upečení necháme těsto ve formě chladnout asi 30 minut, potom vyklopíme z formy na mřížku.
  • 8
    Čerstvý tvaroh promícháme s moučkovým cukrem. Propečené okraje buchty odkrojíme a zbylou buchtu rukama rozdrobíme. Drobečky smícháme s tvarohovou směsí a ze vzniklé hmoty vytvarujeme 12 kouliček. Uložíme je do chladničky na 1 hodinu.
  • 9
    Do každé kouličky potom zapíchneme špejli nebo plastovou tyčku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.