Čalamáda bez vaření
30 min.
Ingredience
- 3kilogramyZelí hlávkové bílé
- 1,5kilogramyPaprika červená
- 600gramůCibule
- 500gramůMrkev kořen
- 600gramůCukr krupice
- 40gramůDeko
- 5decilitrůOcet kvasný lihový
- 6decilitrůOlej slunečnicový
- 6kusůFeferony
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
41 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
9 g
Cukr
52 g
Postup přípravy
- 1Hlávkové zelí očistíme, odstraníme poškozené listy, tvrdé košťály a nastrouháme na struhadle. Z paprik odstraníme jadřince, bílá žebra a nakrájíme na tenké proužky. Mrkev škrabkou oškrábeme a také nastrouháme. Nakonec oloupanou cibuli nakrájíme na tenké proužky.
- 2Všechnu zeleninu dáme do vhodné velké nádoby. Přisypeme 1 sáček Deka a cukr. Přilijeme ocet, olej a vložíme drobně nasekané feferonky. Všechny suroviny důkladně promícháme, přiklopíme a dáme na 24 hodin odstát. Následovně připravenou zeleninovou směs naplníme do skleníček, které pevně víčky uzavřeme.
- 3Naplněné skleníčky uložíme na chladné místo, kde je můžeme delší dobu uskladňovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.