Čalamáda bez vaření

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
41 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
9 g
Cukr
52 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hlávkové zelí očistíme, odstraníme poškozené listy, tvrdé košťály a nastrouháme na struhadle. Z paprik odstraníme jadřince, bílá žebra a nakrájíme na tenké proužky. Mrkev škrabkou oškrábeme a také nastrouháme. Nakonec oloupanou cibuli nakrájíme na tenké proužky.
  • 2
    Všechnu zeleninu dáme do vhodné velké nádoby. Přisypeme 1 sáček Deka a cukr. Přilijeme ocet, olej a vložíme drobně nasekané feferonky. Všechny suroviny důkladně promícháme, přiklopíme a dáme na 24 hodin odstát. Následovně připravenou zeleninovou směs naplníme do skleníček, které pevně víčky uzavřeme.
  • 3
    Naplněné skleníčky uložíme na chladné místo, kde je můžeme delší dobu uskladňovat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.