Čalamáda z kedluben
40 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyPaprikové lusky čerstvé
- 3kusyKedlubna
- 500mililitrůOcet kvasný lihový
- 35gramůCukr krupice
- 1kusDeko
- 10kusůCibule
- 1kilogramMrkev kořen
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
165 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Umyjeme, oloupeme a nastrouháme kedlubny a mrkve. Očistíme a na proužky nakrájíme papriky. Cibuli nakrájíme na kolečka.
- 2Připravíme octový nálev, do 2l vody přidáme ocet, cukr, přípravek Deko a vše svaříme.
- 3Promícháme zeleninu, natlačíme jí do čistých sklenic a zalijeme vlažným nálevem. Uzavřeme sklenice a při 100 stupních sterilujeme 5 minut.
- 4Poté čalamádu uložíme na tmavé a suché místo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.