Čalamáda z maďarské kuchyně
55 min.
Ingredience
- 500gramůPaprika zelená
- 1kilogramRajčata zelená
- 2kilogramyOkurky
- 500gramůCibule
- 4kusyFeferony
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 40gramůDeko
- 1kilogramPaprika oranžová
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
75 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V první řadě připravíme nálev: Do hrnce nalijeme vodu a podle návodu na sáčku od Deka připravíme nálev.
- 2Z feferonek, červených a zelených paprik odstraníme jádřince a bílá žebra. Potom je nakrájíme na tenké nudličky. Okurky spolu s rajčaty omyjeme, okurky oloupeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a spolu s rajčaty nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme a drobně pokrájíme.
- 3Všechnu zeleninu ve velké misce promícháme, a potom naplníme připravené suché skleničky. Na povrch zeleniny nasypeme špetku pepře. Zalijeme horkým náleve, skleníčky zavíčkujeme.
- 4Odložíme je na suché, chladné místo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.