Čalamáda ze zelí a paprik
30 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2decilitryOlej stolní
- 2,5kilogramyZelí hlávkové bílé
- 1kilogramPaprika červená
- 0,5kilogramCukr krupice
- 200mililitrůOcet kvasný lihový
- 1kusDeko
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
21 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
9 g
Cukr
62 g
Postup přípravy
- 1Na proužky nakrájíme zelí, papriky zbavíme jadérek a nakrájíme na proužky, cibuli na kolečka.
- 2Promícháme a 2 hodiny necháme odležet.
- 3Připravíme v hrnci nálev, smícháme olej, Deko, ocet a vodu a povaříme.
- 4Scedíme vychladlý nálev a nalijeme ho do čistých omytých sklenic, které jsme naplnili zeleninovou směsí.
- 5Sklenice uzavřeme, zatížíme a 24 hodin necháme stát.
- 6Poté schováme do temna.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.