Calvadosová smažená jablka

160 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2741 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
257 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
5 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, vykrajovátkem vykrojíme jadřince, pokrájíme na 5 mm silné plátky.
  • 2
    Jablka naskládáme do misky, zalijeme calvadosem, necháme macerovat 2 hodiny.
  • 3
    Mouku smícháme se žloutky, moučkovým cukrem a špetkou soli.
  • 4
    Přimícháme olej, mléko a sníh ze 3 bílků.
  • 5
    Plátky jablek postupně namáčíme v těstě.
  • 6
    Ihned vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.