Calvadosová smažená jablka
160 min.
Ingredience
- 100mililitrůCalvados
- 3kusyVejce slepičí
- 20gramůCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 350mililitrůMléko polotučné
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůJablka
- 1000mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2741 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
257 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
5 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, vykrajovátkem vykrojíme jadřince, pokrájíme na 5 mm silné plátky.
- 2Jablka naskládáme do misky, zalijeme calvadosem, necháme macerovat 2 hodiny.
- 3Mouku smícháme se žloutky, moučkovým cukrem a špetkou soli.
- 4Přimícháme olej, mléko a sníh ze 3 bílků.
- 5Plátky jablek postupně namáčíme v těstě.
- 6Ihned vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.