Candát dušený na víně
70 min.
Ingredience
- 1500gramůCandát obecný
- 60gramůCibule
- 300mililitrůVíno červené
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 10gramůSůl
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 200mililitrůVoda pitná
- 400gramůBrambory vařené
- 60gramůProtlak rajčatový
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
10 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Candáta vykucháme, odřízneme hlavu, ploutve, stáhneme kůži, opatrně vyjmeme páteř a maso nakrájíme na filety. Osolíme a opaprikujeme.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, mouku a usmažíme středně tmavou cibulovou jíšku. Podlijeme červeným vínem, vodou, osolíme, přimícháme rajčatový protlak, přidáme odřezky z ryby i s hlavou a vaříme asi 1/2 hodiny. Omáčku procedíme, vložíme do ní rybí filety a podusíme 10 minut.
- 3Filety rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme vinnou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.