Candát dušený na víně

70 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
10 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Candáta vykucháme, odřízneme hlavu, ploutve, stáhneme kůži, opatrně vyjmeme páteř a maso nakrájíme na filety. Osolíme a opaprikujeme.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, mouku a usmažíme středně tmavou cibulovou jíšku. Podlijeme červeným vínem, vodou, osolíme, přimícháme rajčatový protlak, přidáme odřezky z ryby i s hlavou a vaříme asi 1/2 hodiny. Omáčku procedíme, vložíme do ní rybí filety a podusíme 10 minut.
  • 3
    Filety rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme vinnou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.