Candát grilovaný
35 min.
Ingredience
- 1500gramůCandát obecný
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 15gramůSůl
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 100gramůMáslo čerstvé
- 200gramůVeka
- 50gramůOmáčka cikánská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
23 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
20 mg
Cukr
120 mg
Postup přípravy
- 1Rybu vykucháme, oškrábeme, důkladně prosolíme i zevnitř, pokapeme citronovou šťávou, lehce obalíme v mouce, pokapeme rozpuštěným máslem a zvolna grilujeme v troubě nebo v létě na zahradním grilu. Nezapomeneme rybu obracet. Při obracení vždy rybu znova potřeme máslem.
- 2Grilovanou rybu podáváme vcelku na oválném talíři s pikantní omáčkou. Jako příloha jsou vhodné plátky bílé veky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.