Candát na bílém víně
60 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 600gramůCandát obecný
- 200gramůHříbky čerstvé
- 125mililitrůVíno bílé
- 125mililitrůVývar rybí
- 1lžičkaSůl
- 200gramůVeka
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 100gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
33 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
300 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rybu, rozkrájenou na 4 porce, vkládáme do kastrolu střídavě s plátky očištěných hřibů, přilijeme víno a vývar, osolíme, vaříme 15 - 20 minut.
- 2Z veky odkrojíme kůrku, střídu nakrájíme na 8 šikmých plátků a osmažíme na oleji.
- 3Z uvařené ryby slijeme vývar, odpaříme jej na 250 ml, zahustíme 1 lžící mouky, rozmíchané se lžící másla a chvíli povaříme.
- 4Omáčku sejmeme s plotny, vmícháme druhou lžíci másla a 1 žloutek.
- 5Na talíře upravíme porce candáta, na ně naklademe plátky hřibů, přelijeme omáčkou a obložíme osmaženou vekou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.