Candát na paprice
50 min.
Ingredience
- 1000gramůCandát obecný
- 1lžičkaSůl
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaCitronová kůra
- 1kusCitrony
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
30 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté porce candáta osolíme. V kastrole rozpustíme máslo, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Zaprášíme mletou paprikou, zalijeme horkou vodou, vložíme porce ryby a zvolna dusíme.
- 2Když je maso téměř měkké, přilijeme smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou. Ochutíme citronovou šťávou a kůrou, ještě chvíli povaříme.
- 3Porce candáta vyjmeme a upravíme na servírovací mísu. Na porce přecedíme část omáčky, zbylou podáváme zvlášť v omáčníku. Pokrm ozdobíme dílky citronu.
- 4Vhodnou přílohou jsou noky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.