Candát na paprice

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
30 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté porce candáta osolíme. V kastrole rozpustíme máslo, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Zaprášíme mletou paprikou, zalijeme horkou vodou, vložíme porce ryby a zvolna dusíme.
  • 2
    Když je maso téměř měkké, přilijeme smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou. Ochutíme citronovou šťávou a kůrou, ještě chvíli povaříme.
  • 3
    Porce candáta vyjmeme a upravíme na servírovací mísu. Na porce přecedíme část omáčky, zbylou podáváme zvlášť v omáčníku. Pokrm ozdobíme dílky citronu.
  • 4
    Vhodnou přílohou jsou noky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.