Candát po maďarsku
40 min.
Ingredience
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 800gramůCandát obecný
- 0,5litrVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
16 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté porce candáta osolíme, posypeme mletou paprikou, vložíme do kastrolu a podlijeme vývarem. Dusíme pod pokličkou doměkka.
- 2Dušené porce vyjmeme a upravíme na talíře.
- 3Do šťávy zamícháme smetanu rozkvedlanou se žloutkem, citronovou šťávou a solí. Za stálého míchání přivedeme k varu, ale nevaříme. Přecedíme a nalijeme na porce candáta.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.