Candát po selsku
60 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1špetkaSůl
- 100gramůSlanina vepřová
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 2kusyRajčata
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1kilogramCandát obecný
- 0,3litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
171 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
8 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
899 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z očištěného candáta připravíme vykostěné plátky.
- 2Slaninu nakrájíme na kostičky, vložíme na pánev a vyškvaříme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Přisypeme papriku, zalijeme vodou (0.3 l), přidáme páteř z ryby a vaříme asi 25 minut. Přecedíme, vložíme osolené rybí plátky, očištěné a nakrájené paprikové lusky a rajčata. Vše dusíme doměkka.
- 3Podáváme s vařenými nebo osmaženými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.