Candát s citronovou omáčkou

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
37 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
407 mg
Cukr
162 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a vykuchané candáty podélně rozpůlíme, páteř odstraníme a ryby naporcujeme. Porce osolíme a necháme asi 1 hodinu odležet.
  • 2
    Připravené candáty podusíme na části másla doměkka.
  • 3
    Kosti z candátů vaříme ve vývaru. Zahustíme jíškou připravenou ze 40 másla a 50 g hladké mouky. Dobře povaříme a procedíme.
  • 4
    Na 1 l omáčky přidáme 2 rozšlehané žloutky a 2 lžíce citronové šťávy. Krátce povaříme.
  • 5
    Na talířích zalijeme porce candátů omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 1. 5. 2016
Uživatel uvařil tento recept
Recept je výborný, doporučuji!