Candát s citronovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 120gramůMáslo čerstvé
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1000gramůCandát obecný
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
37 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
407 mg
Cukr
162 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a vykuchané candáty podélně rozpůlíme, páteř odstraníme a ryby naporcujeme. Porce osolíme a necháme asi 1 hodinu odležet.
- 2Připravené candáty podusíme na části másla doměkka.
- 3Kosti z candátů vaříme ve vývaru. Zahustíme jíškou připravenou ze 40 másla a 50 g hladké mouky. Dobře povaříme a procedíme.
- 4Na 1 l omáčky přidáme 2 rozšlehané žloutky a 2 lžíce citronové šťávy. Krátce povaříme.
- 5Na talířích zalijeme porce candátů omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 1. 5. 2016
Uživatel uvařil tento recept
Recept je výborný, doporučuji!