Candát s máslovou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 2kusyŠalotka
- 40mililitrůVíno bílé
- 20mililitrůOcet vinný
- 250gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1500gramůCandát obecný
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
730 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
58 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
26 mg
Cukr
98 mg
Postup přípravy
- 1Vykostěného, omytého candáta naporcujeme, osolíme, opepříme, krátce opečeme na oleji na pánvi. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
- 2Oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku svaříme s vínem a octem. Necháme vyvařit tak, aby na dně kastrolu zůstaly 2 lžíce tekutiny. Kastrol vložíme do vodní lázně a za stálého šlehání po troškách přidáváme změklé máslo. Opečené porce candáta podáváme na nahřátých talířích přelité hustou omáčkou. Vhodnou přílohou je dušená rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.