Candát zapečený s květákem
50 min.
Ingredience
- 800gramůCandát obecný
- 1kusKvěták
- 1250mililitrůVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 500mililitrůBešamel
- 0,5lžičkaMuškátový květ
- 40gramůGouda
- 600gramůBrambory vařené
- 2lžíceKopr čerstvý
- 5lžicMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
679 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
38 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
8 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Candáta zbavíme šupin, hlavy a ploutví, vykucháme, nakrájíme na porce a osolíme. Ve velké pánvi rybu na 2 lžících másla opečeme po obou stranách po 5 minutách. Malý opraný květák rozebereme na růžičky, vložíme do vařící osolené vody a 5 minut ho povaříme.
- 2Zapékací mísu vymažeme lžící másla, na dno rozložíme růžičky květáku, na který položíme opečené porce ryby a vše polijeme šťávou zbylou z pečení a hustším bešamelem, ve kterém jsme rozmíchali půl lžičky muškátového květu. Povrch pak posypeme strouhaným sýrem, pokropíme 2 lžícemi rozpuštěného másla a v horké troubě asi 15 minut zapečeme.
- 3Pokrm podáváme s vařenými bramborami, posypanými nasekaným koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.