Candát zapečený se sýrem
55 min.
Ingredience
- 700gramůCandát obecný
- 2kusyCibule
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 50gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 9gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
24 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
880 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Candáta očistíme, pokapeme citronem a osolíme. Necháme asi 1 hodinu uležet. Poté ho asi 10 minut vaříme namírno v osolené vodě. Uvařenou rybu stáhneme z kůže, zbavíme páteře a kostí a rozpůlíme. Půlky vložíme do máslem vymazaného pekáče, hustě posypeme kolečky cibule, zalijeme rozpuštěným zbytkem másla a dáme péct do středně vyhřáté trouby. Když cibule začne růžovět a změkne, zasypeme nastrouhaným ementálem a zalijeme smetanou a dáme dál zapékat ještě na 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.