Čapáti

50 min.

Ingredience

    • 100gramůMouka pšeničná hladká
    • 1lžíceOlej rostlinný
    • 1lžíceSůl
    • 4špetkyPepř černý mletý
    • 2decilitryVoda pitná
    • 200gramůMouka pšeničná celozrnná
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
139 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Vápník
10 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve větší míse smícháme mouku se solí a pepřem a postupně přiléváme horkou vodu. Olej si nalijeme do dlaní, aby se těsto promastilo a méně se lepilo na ruce.
  • 2
    Vypracujeme hladké vláčné těsto a necháme pod utěrkou odpočinout alespoň 2 hodiny.
  • 3
    Pak opět těsto propracujeme a vytvoříme z něj kuličky o velikosti velkého vlašského ořechu. Kuličky rozválíme na tenké placky, které na rozpálené plotně nebo pánvi na sucho opečeme po obou stranách tak, že placku přitlačujeme svitkem látky nebo ubrouskem na pánev.
  • 4
    Uvnitř se tak utvoří vzduchová bublina, která obě části rozdělí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.