Capirotada
60 min.
Ingredience
- 200mililitrůSmetana čerstvá ke šlehání
- 1kusBageta
- 200gramůCukr třtinový
- 1kusSkořice celá
- 400mililitrůVoda pitná
- 115gramůSýr Čedar
- 115gramůMáslo čerstvé
- 75gramůMandle
- 3lžičkySherry brandy
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
29 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
6 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Světlou bagetu nakrájíme na 30 plátků 1 cm silných. Po obou stranách je tence potřeme máslem. Opečeme na pánvi z obou stran dohněda.
- 2Do hrnce dáme cukr, skořici, vodu a zahřejeme. Mícháme, až se cukr rozpustí. Přivedeme k varu, zmírníme plamen a vaříme 15 minut bez míchání. Vyjmeme skořici a přilijeme sherry.
- 3Troubu předehřejeme na 180°C. Čtvercový pekáč o straně 20 cm vymažeme máslem. Vyložíme plátky bagety, posypeme hrozinkami, mandlemi, strouhaným sýrem a zalijeme sirupem. Necháme nasáknout. Pečeme 30 minut, až bude dezert zlatohnědý.
- 4Vyjmeme z trouby a necháme 5 minut stát. Poté nakrájíme na čtverce. Podáváme studené, polité smetanou a posypané mandlovými lupínky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.