Capirotada

60 min.
Mexiko

Ingredience

    • 200mililitrůSmetana čerstvá ke šlehání
    • 1kusBageta
    • 200gramůCukr třtinový
    • 1kusSkořice celá
    • 400mililitrůVoda pitná
    • 115gramůSýr Čedar
    • 115gramůMáslo čerstvé
    • 75gramůMandle
    • 3lžičkySherry brandy
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
29 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
6 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Světlou bagetu nakrájíme na 30 plátků 1 cm silných. Po obou stranách je tence potřeme máslem. Opečeme na pánvi z obou stran dohněda.
  • 2
    Do hrnce dáme cukr, skořici, vodu a zahřejeme. Mícháme, až se cukr rozpustí. Přivedeme k varu, zmírníme plamen a vaříme 15 minut bez míchání. Vyjmeme skořici a přilijeme sherry.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 180°C. Čtvercový pekáč o straně 20 cm vymažeme máslem. Vyložíme plátky bagety, posypeme hrozinkami, mandlemi, strouhaným sýrem a zalijeme sirupem. Necháme nasáknout. Pečeme 30 minut, až bude dezert zlatohnědý.
  • 4
    Vyjmeme z trouby a necháme 5 minut stát. Poté nakrájíme na čtverce. Podáváme studené, polité smetanou a posypané mandlovými lupínky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.