Carpaccio s lanýžem
30 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí svíčková
- 400gramůOlej olivový extra panenský
- 50gramůBazalka
- 100gramůSýr Parmezán
- 200gramůOlivy černé
- 100gramůRukola
- 1kusLanýž
- 2mililitryOlej lanýžový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
39 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
845 mg
Cukr
95 mg
Postup přípravy
- 1Talíře, na kterých budeme carpaccio podávat, dáme vychladit do lednice. Hovězí svíčkovou očistíme a dokonale odblaníme. Odřízneme oba konce, musí nám zůstat válec, který je všude přibližně stejně široký.
- 2Čerstvou bazalku opereme, osušíme, nasekáme nadrobno a maso v ní obalíme. Okořeněný válec svíčkové zabalíme do potravinářské fólie a dáme do mrazáku ztuhnout. Dáme si pozor, abychom maso nenechali úplně zmrazit, nešlo by nadále zpracovávat.
- 3Mezitím si připravíme ostatní ingredience. Parmigiano-Reggiano nastrouháme škrabkou na tenké hoblinky, čerstvou rukolu rozdělíme na jednotlivé lístky, opereme a osušíme, bílý nebo černý lanýž nakrájíme na tenké plátky.
- 4Správně ztuhlé maso vyndáme z mrazáku a nakrájíme na plátky silné přibližně 1,5 mm, které narovnáme na vychlazené talíře. Na maso položíme plátky lanýže, lístky rukoly, černé olivy s peckou a hoblinky parmezánu. Nakonec přelijeme kvalitním panenským olivovým olejem a několika kapkami oleje lanýžového.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.