Carpaccio z tuňáka
20 min.
Ingredience
- 1kusTymián čerstvý
- 2lžičkyCitronová kůra
- 5lžicOlej olivový extra panenský
- 5kusůBrambory vařené ve slupce
- 4lžíceMajonéza
- 2lžíceOlej olivový
- 400gramůTuňák obecný
- 1lžíceKapary
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
22 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
913 mg
Postup přípravy
- 1V misce rozšleháme extra panenský olivový olej s nasekaným tymiánem a citronovou kůrou.
- 2Brambory vařené ve slupce oloupeme, nakrájíme na plátky a vložíme do mísy. Osolíme, přilijeme trochu připravené zálivky, přidáme majonézu a vše promícháme.
- 3Kapary osušíme a smažíme je na pánvi na oleji asi 2 minuty dokřupava. Vyjmeme na papírovou utěrku.
- 4Omyté filety z tuňáka nakrájíme na 8 stejných dílů. Každý díl vložíme mezi 2 kousky fólie a rozklepeme na tenký plátek.
- 5Plátky upravíme na talíř, posypeme kapary a pokapeme zbylou zálivkou.
- 6Podáváme s připraveným bramborovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.