Čatní z rebarbory s datlemi
50 min.
Ingredience
- 500gramůReveň (Rebarbora)
- 500gramůDatle
- 1kusCibule
- 170gramůCukr třtinový
- 375mililitrůOcet vinný
- 2lžičkyZázvor celý
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1kusChilli paprička
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
76 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Rebarboru a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, vypeckované datle, zázvorový kořen a čili papriku nasekáme. Všechny suroviny vložíme do varné nádoby, přilijeme ocet a promícháme. Přiklopené uvedeme rychle do varu a za vysokého příkonu tepla vaříme asi 30 minut, až čatní zhoustne. Mícháme vždy po 10 minutách.
- 2Hotové čatní odstavíme, pomalu necháme zchladnout, pak naplníme do vypařených sklenic, které uzavřeme a označíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.