Čatní ze sušených meruněk a datlí
65 min.
Ingredience
- 500gramůMeruňky sušené
- 225gramůHrozinky
- 375mililitrůOcet vinný
- 115gramůCukr třtinový
- 255gramůDatle
- 1,5lžíceZázvor nakládaný
- 250mililitrůVoda pitná
- 1lžíceSůl
- 1,5lžíceHořčičné semínko
- 0,5lžičkaPepř cayenský
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
127 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
48 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Sušené meruňky a vypeckované datle posekáme nahrubo, konzervovaný zázvor najemno. Meruňky v misce zalijeme vodou a necháme máčet. Po 1 hodině vodu slijeme, meruňky osušíme a vložíme spolu se sultánkami do varné nádoby. Přilijeme ocet, zvolna uvedeme do varu a za nízkého příkonu tepla vaříme 15 minut.
- 2Do směsi přidáme zbývající přísady a při nízké teplotě vaříme, až čatní zhoustne.
- 3Hotové čatní odstavíme, naplníme do vypařených sklenic, které ihned uzavřeme a označíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.