Čekanková polévka
40 min.
Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1litrHovězí vývar základní
- 6lžicRýže předvařená (parboiled)
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 4kusyČekanka
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
165 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
105 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté čekankové puky rozebereme, nakrájíme a osmahneme na másle. Zalijeme vývarem, krátce povaříme, přidáme předvařenou rýži a vše uvaříme do měkka.
- 2Těsně před podáváním polévku zahustíme rozkvedlanými žloutky, podle chuti přisolíme a nakonec přidáme kousek čerstvého másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.