Celer zadělávaný
30 min.
Ingredience
- 2kusyCeler bulvový
- 1lžíceMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 1decilitrHovězí vývar základní
- 1kusCitrony
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 0,25litrZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
17 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Celery omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo hranolky. Vložíme do rendlíku na rozehřáté máslo, osolíme a dusíme téměř do měkka mírně podlité.
- 2Poté přilijeme osolenou smetanu smíchanou s moukou a povaříme 5 minut. Dle chuti okyselíme šťávou z citrónu.
- 3Podáváme jako přílohu k vařenému masu, k masu na roštu nebo s knedlíky ze žemlí, ze strouhanky nebo s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.