Celerová omáčka s vejci
40 min.
Ingredience
- 80gramůCeler bulvový
- 20gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceZakysaná smetana
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2kusyVejce slepičí
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5litrVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
17 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z mouky a másla připravíme světlou jíšku a zředíme ji vodou. Přidáme oloupaný, nadrobno nakrájený celer a uvaříme do měkka.
- 2Potom omáčku přecedíme, celer do ní prolisujeme a přidáme zakysanou smetanu. Podle chuti osolíme a okyselíme citronovou šťávou.
- 3Vejce rozklepneme do malého množství okyselené vařící vody, když se začne bílek srážet, obalíme jej lžící kolem žloutku, odstavíme a necháme chvíli v horké vodě stát.
- 4Vejce upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.
- 5Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.