Celerová polévka s jablkem a Lučinou

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
30 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme a oloupeme celer, cibuli a jablko kyselejší chuti. Celer pokrájíme na menší kostičky. Jablko zbavíme jadřince, oloupeme ho a pokrájíme na kostičky, kromě 4 tenkých plátků, které si odložíme na ozdobu.
  • 2
    Drobně nakrájenou cibuli zpěníme v hrnci na rozpuštěném másle a krátce, přibližně 2 minuty ji smažíme téměř dorůžova. Pak doložíme celeru a jablka, vše promícháme, přilijeme 750ml horké vody a vaříme pomalu jen 15-20 minut. Petrželku kudrnku omyjeme a pokrájíme nadrobno. Sýr s modrou plísní nastrouháme nahrubo a odložíme.
  • 3
    Když je celer měkký, hrnec odstavíme z plotny, přidáme Lučinu a ponorným mixérem polévku rozmixujeme na krémovou konzistenci. Dochutíme ji solí a bílým pepřem.
  • 4
    Každou porci polévky posypeme nastrouhaným sýrem, plátkem jablka, petrželkou a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.