Celerová polévka se smetanou a krutony
35 min.
Ingredience
- 400gramůCeler bulvový
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 1,2litryHovězí vývar základní
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžícePetržel - nať
- 80gramůMáslo čerstvé
- Na krutony
- 2kusyRohlíky bílé
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
38 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Celer opláchneme, oloupeme a nakrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme najemno. Rohlíky nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle.
- 2Celer osmažíme na polovině másla.
- 3Z mouky a zbylého másla usmažíme světlou jíšku, do které zašleháme vývar a na mírném plameni vaříme zhruba 15 minut. Poté do polévky vmícháme osmažený celer a povaříme. Na závěr necháme v polévce prohřát smetanu, v níž jsme rozšlehali žloutek. Polévku ale již nevaříme, aby se žloutek nesrazil. Před podáváním vmícháme petrželovou nať.
- 4Polévku servírujeme s krutony.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.