Celerová polévka se smetanou a krutony

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
38 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Celer opláchneme, oloupeme a nakrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme najemno. Rohlíky nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle.
  • 2
    Celer osmažíme na polovině másla.
  • 3
    Z mouky a zbylého másla usmažíme světlou jíšku, do které zašleháme vývar a na mírném plameni vaříme zhruba 15 minut. Poté do polévky vmícháme osmažený celer a povaříme. Na závěr necháme v polévce prohřát smetanu, v níž jsme rozšlehali žloutek. Polévku ale již nevaříme, aby se žloutek nesrazil. Před podáváním vmícháme petrželovou nať.
  • 4
    Polévku servírujeme s krutony.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.