Celerová s masoxem
25 min.
Ingredience
- 1000mililitrůHovězí vývar základní
- 300gramůCeler bulvový
- 1špetkaSůl
- 1kusPolévkové kostky Vitana
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 0,5lžičkaCitronová šťáva
- 0,13litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
130 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
3 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omytý celer nastrouháme nahrubo.
- 2Z tuku a mouky připravíme jíšku, rozředíme vývarem z masoxu, přidáme celer a vaříme asi 15 minut. Zjemníme mlékem a žloutkem, zakapeme citrónem. Posypeme petrželkovou natí.
- 3Jako přílohu podáváme osmahnutou housku na kostičky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.