Celerové rizoto s kuřetem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Celer oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Cibuli nakrájíme nadrobno.
  • 2
    V hrnci rozpustíme polovinu množství másle a osmažíme na něm cibuli a celer.
  • 3
    Přidáme prolisovaný česnek a po chvíli i víno.
  • 4
    Nasypeme rýži a postupně přiléváme vývar - vaříme do měkka.
  • 5
    Kuřecí prsa osolíme, opepříme a smažíme na polovině zbylého másla - nejprve 3 minuty na straně s kůží a pak 4 minuty z druhé strany. Zabalíme do alobalu a necháme dojít mimo oheň.
  • 6
    Na zbylém másle osmahneme šalvěj.
  • 7
    Do rýže vmícháme mascarpone a podáváme ozdobené lístkem šalvěje s kuřecím prsíčkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.