Celerové rizoto s kuřetem
45 min.
Ingredience
- 500gramůCeler bulvový
- 150gramůMáslo
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 80mililitrůVíno bílé
- 1,5litryVývar drůbeží
- 300gramůRýže
- 4kusyKuřecí prsa
- 5mililitrůOlej olivový
- 2lžíceMascarpone
- 2kusyŠalvěj
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Celer oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Cibuli nakrájíme nadrobno.
- 2V hrnci rozpustíme polovinu množství másle a osmažíme na něm cibuli a celer.
- 3Přidáme prolisovaný česnek a po chvíli i víno.
- 4Nasypeme rýži a postupně přiléváme vývar - vaříme do měkka.
- 5Kuřecí prsa osolíme, opepříme a smažíme na polovině zbylého másla - nejprve 3 minuty na straně s kůží a pak 4 minuty z druhé strany. Zabalíme do alobalu a necháme dojít mimo oheň.
- 6Na zbylém másle osmahneme šalvěj.
- 7Do rýže vmícháme mascarpone a podáváme ozdobené lístkem šalvěje s kuřecím prsíčkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.