Celerovo jablečný salát
45 min.
Ingredience
- 200gramůCeler bulvový
- 60mililitrůCitronová šťáva
- 100gramůOřechy vlašské
- 80mililitrůMajonéza
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř bílý
- 1kusSalát hlávkový
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 300gramůJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
45 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme celer, rozkrájíme ho na plátky. Z plátků nakrájíme tenké asi 5 cm dlouhé proužky a vhodíme do mísy. Nejlépe červená jablka zbavíme jádřinců a rozkrájíme na kostičky, přihodíme do mísy k celeru a zakapeme citronovou šťávou proti zhnědnutí. Přidáme posekané ořechy, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Přidáme majonézu a nakonec jemně vmícháme ušlehanou smetanu. Dáme do lednice na hodinu uležet.
- 2Mezitím roztrháme listy salátu na menší kousky a vysteleme jimi dno mísy, na ně potom navršíme vychlazenou směs, vršek ozdobíme středovou růžičkou salátu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.