Celerovo jablečný salát

45 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
45 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme celer, rozkrájíme ho na plátky. Z plátků nakrájíme tenké asi 5 cm dlouhé proužky a vhodíme do mísy. Nejlépe červená jablka zbavíme jádřinců a rozkrájíme na kostičky, přihodíme do mísy k celeru a zakapeme citronovou šťávou proti zhnědnutí. Přidáme posekané ořechy, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Přidáme majonézu a nakonec jemně vmícháme ušlehanou smetanu. Dáme do lednice na hodinu uležet.
  • 2
    Mezitím roztrháme listy salátu na menší kousky a vysteleme jimi dno mísy, na ně potom navršíme vychlazenou směs, vršek ozdobíme středovou růžičkou salátu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.