Celerovo-smetanová kaše s tymiánem

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
562 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
55 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný a omytý celer pokrájíme na nudličky. V hlubší pánvi si rozpáleném másle (50 g) s olejem celer orestujeme dozlatova spolu s drobnými lístky tymiánu, dáme pozor, aby se nám nezačal celer připalovat, restujeme asi 2 minuty. Poté přilijeme 1 dl zeleninového vývaru a pod poklicí celer dusíme 5–7 minut. Pak přilijeme 1 dl bílého vína a vaříme do doby, až se nám víno odpaří.
  • 2
    Přilijeme 2,5–3 dl smetany a celer pomalu dovaříme (asi 5 minut) doměkka. Jakmile je celer měkký, směs vyklopíme do mísy a tyčovým mixérem ji rozmixujeme dohladka. Přidáme ještě 20 g másla, 1 dl smetany a elektrickým šlehačem vyšleháme na kaši (pyré), kterou dochutíme solí (0,5–1 lžička) a citrónovým pepřem. Kaši podáváme hned teplou jako přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.