Celozrné muffiny

0 min.

Ingredience

    • 55gramůCukr moučkový
    • 1kusVejce slepičí
    • 65gramůCukr krupice
    • 1lžičkaSkořice mletá
    • 1špetkaSůl
    • 85gramůHrozinky
    • 1lžíceCitronová šťáva
    • 2lžičkySoda jedlá
    • 250gramůMléko - podmáslí
    • 55gramůMouka pšeničná celozrnná
    • 45gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 30gramůOtruby pšeničné
    • 55gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
574 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
19 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
8 g
Cukr
56 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme formy na 15 kusů muffin a vymažeme tukem. Troubu předehřejeme na 200°C.
  • 2
    Do mísy prosejeme obě mouky se sodou, skořici a sůl. Poté přidáme hrozinky, cukry, otruby a dobře promícháme.
  • 3
    V další míse ušleháme vejce, přilijeme podmáslí, zchladlé máslo a citronovou šťávu. Směs vlijeme do suché směsi a mícháme, dokud směs nezvlhne. Formičky naplníme téměř po okraj směsí. Pečeme do zezlátnutí, podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.