Celozrnné hrnkové knedlíky
50 min.
Ingredience
- 200gramůMouka špaldová
- 250mililitrůMléko sójové
- 30gramůBurisony
- 1lžičkaSůl
- 10gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
8 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
170 mg
Cukr
149 mg
Postup přípravy
- 1Vejce rozklepneme, žloutek dobře rozmícháme v sojovém mléce a z bílku ušleháme sníh se špetkou soli. Do mísy vsypeme celozrnnou špaldovou mouku, přilijeme sojové mléko s žloutkem a přidáme trochu soli. Vše dobře rozmícháme v řidší těsto. Nakonec přimícháme sníh z bílku a burizony.
- 2Tři čajové hrnky vymažeme máslem a naplníme těstem asi tak do dvou třetin. Hrnky vložíme do většího hrnce a zalijeme vařící vodou tak, aby byly hrnky ponořeny do poloviny. Těsto nesmí přijít do styku s vodou. Vaříme 35 až 40 minut.
- 3Hrnky vyjmeme z hrnce a necháme trochu vychladnout. Knedlíky vyklepneme z hrnků na prkénko a krájíme na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.