Celozrnné hrnkové knedlíky

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
8 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
170 mg
Cukr
149 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce rozklepneme, žloutek dobře rozmícháme v sojovém mléce a z bílku ušleháme sníh se špetkou soli. Do mísy vsypeme celozrnnou špaldovou mouku, přilijeme sojové mléko s žloutkem a přidáme trochu soli. Vše dobře rozmícháme v řidší těsto. Nakonec přimícháme sníh z bílku a burizony.
  • 2
    Tři čajové hrnky vymažeme máslem a naplníme těstem asi tak do dvou třetin. Hrnky vložíme do většího hrnce a zalijeme vařící vodou tak, aby byly hrnky ponořeny do poloviny. Těsto nesmí přijít do styku s vodou. Vaříme 35 až 40 minut.
  • 3
    Hrnky vyjmeme z hrnce a necháme trochu vychladnout. Knedlíky vyklepneme z hrnků na prkénko a krájíme na plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.