Celozrnné mufinky s rybízem
40 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 80gramůMouka polohrubá
- 60gramůCukr třtinový
- 150gramůRybíz černý
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 120gramůMouka pšeničná celozrnná
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 200mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
137 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 200 stupňů Celsia (horkovzdušnou na 180 stupňů, plynovou na stupeň 3-4). Do formy na muffinky vložíme papírové košíčky.
- 2Oba druhy mouky prosijeme do mísy, smícháme se solí a kypřícím práškem do pečiva. Přimícháme i zbytky otrub z celozrnné mouky, které zachytilo síto.
- 3Otrhaný rybíz omyjeme a necháme důkladně okapat, poté lehce vmícháme do mouky.
- 4Máslo rozehřejeme a necháme vychladnout. Pak ho utřeme s cukrem, vejcem a mlékem. Tuto směs přilijeme k mouce s rybízem a krátce promícháme, aby se spojily všechny přísady.
- 5Těstem plníme papírové formičky asi do dvou třetin. Pečeme asi 18-20 minut, až povrch popraská a jsou krásně světle hnědé.
- 6Muffinky po vyjmutí z trouby necháme chvilku vychladnout, ale podáváme ještě teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.