Celozrnné švestkové knedlíky
45 min.
Ingredience
- 400mililitrůMléko sójové
- 400gramůMouka špaldová
- 100gramůMed včelí
- 30kusůŠvestky
- 1kusVejce slepičí
- 150gramůMák mletý
- 0,5litrVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
13 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
6 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Sojové mléko v hrnci dobře rozmícháme s hrubou špaldovou moukou. Použijeme asi 1/4 celkového množství mouky. Přidáme špetku soli a za stálého míchání přivedeme k varu. Teplem nám kaše začne houstnout. Povaříme asi 2 minuty, odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
- 2Kaši vyklopíme na vál, který jsme si posypali špaldovou moukou. Postupně zapracujeme do kaše 1 vejce a zbylou mouku. Vznikne nám hladké těsto. Vytvoříme delší váleček, který si nakrájíme nožem na stejné plátky. Do každého zabalíme 1 vypeckovanou švestku a v dlani uválíme do kulatého knedlíku.
- 3Knedlíky vkládáme do vroucí, jemně osolené vody a vaříme 10 minut. Hotové knedlíky poléváme medem a sypeme mletým mákem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.