Celozrnné těsto na kynuté knedlíky z domácí pekárny
40 min.
Ingredience
- 350mililitrůVoda pitná
- 500gramůMouka pšeničná celozrnná
- 60gramůMouka sójová plnotučná
- 1decilitrOlej olivový
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 0,5lžičkaSůl
- 35gramůDroždí sušené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
21 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
10 g
Cukr
571 mg
Postup přípravy
- 1Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu a olej, přisypeme smíchané oba druhy mouky, uprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme droždí, které posypeme cukrem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.
- 2Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 3Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro těsto a pekárnu zapneme.
- 4Po ukončení programu přístroj vypneme, vyndáme formu a vyjmeme z ní těsto.
- 5Na kynuté přílohové knedlíky z těsta vytvoříme dvě šišky, necháme je alespoň 10 minut kynout a pak uvaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.