Celozrnné těsto na kynuté knedlíky z domácí pekárny

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 350mililitrůVoda pitná
    • 500gramůMouka pšeničná celozrnná
    • 60gramůMouka sójová plnotučná
    • 1decilitrOlej olivový
    • 0,5lžičkaCukr krupice
    • 0,5lžičkaSůl
    • 35gramůDroždí sušené
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
21 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
10 g
Cukr
571 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu a olej, přisypeme smíchané oba druhy mouky, uprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme droždí, které posypeme cukrem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.
  • 2
    Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  • 3
    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro těsto a pekárnu zapneme.
  • 4
    Po ukončení programu přístroj vypneme, vyndáme formu a vyjmeme z ní těsto.
  • 5
    Na kynuté přílohové knedlíky z těsta vytvoříme dvě šišky, necháme je alespoň 10 minut kynout a pak uvaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.