Celozrnný chléb - malý bochník

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 3decilitryVoda pitná
    • 1lžíceCitronová šťáva
    • 25gramůMáslo čerstvé
    • 1,5lžíceCukr krupice
    • 1,5lžičkySůl
    • 450gramůMouka žitná celozrnná
    • 2lžíceMléko plnotučné sušené
    • 1,5lžičkyDroždí sušené
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
9 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
27 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu s citronovou šťávou, pak přidáme máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
  • 2
    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  • 3
    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na "celozrnný" program a střední barvu kůrky, a zapneme.
  • 4
    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.