Celozrnný chléb - malý bochník
50 min.
Ingredience
- 3decilitryVoda pitná
- 1lžíceCitronová šťáva
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1,5lžíceCukr krupice
- 1,5lžičkySůl
- 450gramůMouka žitná celozrnná
- 2lžíceMléko plnotučné sušené
- 1,5lžičkyDroždí sušené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
9 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
27 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu s citronovou šťávou, pak přidáme máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
- 2Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 3Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na "celozrnný" program a střední barvu kůrky, a zapneme.
- 4Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.