Celozrnný chléb s ořechy z domácí pekárny

90 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
5 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
12 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vlašské ořechy najemno nasekáme.
  • 2
    Z domácí pekárny vyndáme pečící formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, přisypeme oba druhy mouky smíchané s kmínem a fenyklem. Uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí, které zakápneme medem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.
  • 3
    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  • 4
    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro celozrnný chléb o váze 0,9 kg a světlou kůrku a pekárnu zapneme.
  • 5
    Pět minut před ukončením cyklu hnětení – některé přístroje nás upozorní zvukovým signálem - přisypeme nakrájené ořechy.
  • 6
    Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na sítu vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.