Celozrnný chléb s ořechy z domácí pekárny
90 min.
Ingredience
- 400mililitrůVoda pitná
- 500gramůMouka pšeničná celozrnná
- 100gramůMouka žitná celozrnná
- 1lžičkaMed včelí
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaFenykl obecný
- 30gramůDroždí
- 20gramůOřechy vlašské
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
5 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
12 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vlašské ořechy najemno nasekáme.
- 2Z domácí pekárny vyndáme pečící formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, přisypeme oba druhy mouky smíchané s kmínem a fenyklem. Uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí, které zakápneme medem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.
- 3Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 4Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro celozrnný chléb o váze 0,9 kg a světlou kůrku a pekárnu zapneme.
- 5Pět minut před ukončením cyklu hnětení – některé přístroje nás upozorní zvukovým signálem - přisypeme nakrájené ořechy.
- 6Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na sítu vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.