Celozrnný mazanec
130 min.
Ingredience
- 200gramůMouka polohrubá
- 150gramůCukr krupice
- 60gramůDroždí
- 250gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 1hrstHrozinky
- 2lžíceOřechy vlašské
- 1kusVejce slepičí
- 1šálekMléko polotučné
- 400gramůMouka pšeničná celozrnná
- 100gramůMouka sójová plnotučná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
37 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
8 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme celozrnnou mouku, polohrubou mouku a sójovou mouku. Vyhloubíme důlek a nasypeme do něj cukr, rozdrobíme droždí a přilijeme trochu vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek.
- 2Potom přidáme rozpuštěné, vychladlé máslo, žloutky, špetku soli, omyté rozinky, nasekané mandle a ořechy. Vypracujeme tužší těsto a necháme je asi 1 hodinu kynout.
- 3Z těsta vytvarujeme bochánek, potřeme rozšlehaným vejcem a na plechu vyloženém pečicím papírem pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 50 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.