Celozrnný půlkilový chéb z domácí pekárky
50 min.
Ingredience
- 270mililitrůVoda pitná
- 380gramůMouka pšeničná celozrnná
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 15gramůDroždí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
2 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
9 g
Cukr
876 mg
Postup přípravy
- 1Z domácí pekárny vyndáme pečící formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, na ni přisypeme mouku s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme čerstvé droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
- 2Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 3Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,5 kg a středně propečenou kůrku a pekárnu zapneme.
- 4Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na kuchyňském sítu nebo vařečce vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.