Černá čokoláda s višněmi
50 min.
Ingredience
- Poleva
- 150gramůČokoláda hořká
- 10gramůKakao - prášek
- 50gramůCukr krupice
- 60gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- Srdíčka
- 150gramůČokoláda hořká
- 1špetkaSůl
- 4gramyKypřicí prášek do pečiva
- 2kusyVejce slepičí
- 15gramůSolamyl
- 30gramůCukr moučkový
- 60gramůMáslo čerstvé
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůKompot višňový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1800 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
120 g
Sacharidy
169 g
Vláknina
13 g
Cukr
112 g
Postup přípravy
- 1Na srdíčka necháme rozpustit čokoládu ve vodní lázni a uchováme teplou.
- 2Žloutky ušleháme s cukrem, změklým máslem a špetkou soli do nadýchané pěny. Přidáme čokoládu, mouku, maizenu a kypřicí prášek a důkladně promícháme. Poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a vymícháme hladkou hmotu.
- 3Formičky ve tvaru srdce vymažeme a vysypeme moukou, nalijeme těsto a pečeme v troubě předehřáté na 180C cca 25min. Po vyjmutí necháme vychladnout, vyklopíme, vodorovně rozpůlíme a každé srdíčko naplníme dvěmi višněmi nakrájenými na kousky.
- 4Na polevu nalámeme čokoládu a vložíme od mísy. Cukr rozpustíme v 50ml vody, v hrnku přivedeme k varu a zahříváme 2-3min. Odstavíme, přidáme kakao, máslo, necháme rozpustit, přefiltrujeme a sirupem přelijeme čokoládu.
- 5Mícháme dokud se čokoláda nerozpustí, na závěr přidáme šlehačku.
- 6Srdíčka rozdělíme na talíře, přelijeme polevou a necháme ztuhnout. Dozdobíme pomerančovou kůrou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.