Černá čokoláda s višněmi

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1800 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
120 g
Sacharidy
169 g
Vláknina
13 g
Cukr
112 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na srdíčka necháme rozpustit čokoládu ve vodní lázni a uchováme teplou.
  • 2
    Žloutky ušleháme s cukrem, změklým máslem a špetkou soli do nadýchané pěny. Přidáme čokoládu, mouku, maizenu a kypřicí prášek a důkladně promícháme. Poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a vymícháme hladkou hmotu.
  • 3
    Formičky ve tvaru srdce vymažeme a vysypeme moukou, nalijeme těsto a pečeme v troubě předehřáté na 180C cca 25min. Po vyjmutí necháme vychladnout, vyklopíme, vodorovně rozpůlíme a každé srdíčko naplníme dvěmi višněmi nakrájenými na kousky.
  • 4
    Na polevu nalámeme čokoládu a vložíme od mísy. Cukr rozpustíme v 50ml vody, v hrnku přivedeme k varu a zahříváme 2-3min. Odstavíme, přidáme kakao, máslo, necháme rozpustit, přefiltrujeme a sirupem přelijeme čokoládu.
  • 5
    Mícháme dokud se čokoláda nerozpustí, na závěr přidáme šlehačku.
  • 6
    Srdíčka rozdělíme na talíře, přelijeme polevou a necháme ztuhnout. Dozdobíme pomerančovou kůrou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.