Černíkovské zelnáčky

35 min.

Ingredience

    • 150gramůHříbky čerstvé
    • 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 200gramůZelí kysané
    • 1kusVejce slepičí
    • 0,6decilitrSmetana 33% (šlehačka)
    • 1lžičkaSůl
    • 4lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
646 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
20 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné hříbky omyjeme, osušíme a nakrájíme na drobné kousky nebo tenké plátky. Do mísy dáme hladkou mouku, vymačkané kysané zelí, vejce, smetanu, hříbky, sůl a směs promícháme.
  • 2
    Těsto vyklopíme na pomoučený vál a dobře uhněteme. Vypracujeme vláčné těsto, které zformujeme do válečku o průměru asi 6 cm. Nakrájíme ho na díly silné 3-4 cm. Z každého vyválíme placku o síle asi 1.5 cm.
  • 3
    Plech vytřeme sádlem (2.5 lžíce), necháme ho rozehřát. Poklademe na něj placky, které propícháme vidličkou. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova při 200 °C přibližně 15-20 minut. Placky potřeme rozpuštěným sádlem (1.5 lžíce) a podáváme hned teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.