Černouškové
40 min.
Ingredience
- Na zdobení
- 100gramůČokoláda mléčná
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 150gramůFondán
- Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]
- 70gramůCukr krupice
- 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 70gramůCukr moučkový
- 40gramůTvaroh tučný
- 70gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
468 mg
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Mléčnou čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme v horké vodní lázni.
- 2Předem připravené kouličky ze základního těsta ponoříme do rozpuštěné čokolády a necháme oschnout.
- 3Fondán rozválíme a z bílého a žlutého vykrájíme formičkou ve tvaru květiny větší květy, z oranžového a zeleného fondánu vykrájíme malé kvítky.
- 4Na každou kouličku připevníme žlutý, oranžový a zelený kvítek. Slepujeme je mezi sebou rozšlehaným bílkem. Bílé květy navlékneme zespodu na špejli a zdvihneme směrem k hlavičce jako límec. Z červeného fondánu vytvarujeme nos a pusu a nalepíme na obličej. Z bílého fondánu a zbylé čokolády vytvoříme figurkám oči.
- 5Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]:
- 6Změklé máslo s cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce a dobře promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše znovu promícháme.
- 7Těsto dáme do máslem vymazané (nebo pečicím papírem vyložené) nižší obdélníkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. Po upečení necháme těsto ve formě chladnout asi 30 minut, potom vyklopíme z formy na mřížku.
- 8Čerstvý tvaroh promícháme s moučkovým cukrem. Propečené okraje buchty odkrojíme a zbylou buchtu rukama rozdrobíme. Drobečky smícháme s tvarohovou směsí a ze vzniklé hmoty vytvarujeme 12 kouliček. Uložíme je do chladničky na 1 hodinu.
- 9Do každé kouličky potom zapíchneme špejli.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.