Černý kořen na bešamelu
90 min.
Ingredience
- 1000gramůČerný kořen
- 2kusyCitrony
- 500mililitrůOmáčka bešamelová
- 1špetkaSůl
- 3500mililitrůVoda pitná
- 70gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
185 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
1 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
7 g
Vápník
140 mg
Postup přípravy
- 1Kořeny omyjeme oloupeme a pokrájíme na kousky. Vložíme do hrnce, zalijeme 3500 ml vody, přidáme šťávu z citronů, mouku a uvedeme k varu. Vaříme 50 minut. Ohřejeme bešamelovou omáčku, vařené kořeny do ní přendáme a vše povaříme 15 minut. Dosolíme dle chuti.
- 2Takto upravený černý kořen je vhodnou přílohou k telecí pečeni.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.