Černý kořen na bešamelu

90 min.
Francie

Ingredience

    • 1000gramůČerný kořen
    • 2kusyCitrony
    • 500mililitrůOmáčka bešamelová
    • 1špetkaSůl
    • 3500mililitrůVoda pitná
    • 70gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
185 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
1 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
7 g
Vápník
140 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kořeny omyjeme oloupeme a pokrájíme na kousky. Vložíme do hrnce, zalijeme 3500 ml vody, přidáme šťávu z citronů, mouku a uvedeme k varu. Vaříme 50 minut. Ohřejeme bešamelovou omáčku, vařené kořeny do ní přendáme a vše povaříme 15 minut. Dosolíme dle chuti.
  • 2
    Takto upravený černý kořen je vhodnou přílohou k telecí pečeni.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.