Černý kořen na smetaně
85 min.
Ingredience
- 600gramůČerný kořen
- 1000mililitrůVoda pitná
- 8gramůSůl
- 200mililitrůBešamel
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 25gramůMáslo čerstvé
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
14 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kořen oloupeme, omyjeme a vložíme do hrnce. Pracujeme v rukavicích, kořen barví. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme mouku, sůl a zvolna vaříme. Pokud vaříme kořen vcelku, vaříme ho asi 1 hodinu. Jestliže kořen předem nakrájíme, doba varu se zkracuje. Scedíme a nakrájíme na malé hranolky.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme kořen, orestujeme, přilijeme bešamel a jakmile šťáva začne probublávat, zalijeme smetanou, prohřejeme a můžeme podávat.
- 3Kořen se používá stejně jako čekanka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.