Černý kořen na smetaně

85 min.
Francie

Ingredience

    • 600gramůČerný kořen
    • 1000mililitrůVoda pitná
    • 8gramůSůl
    • 200mililitrůBešamel
    • 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 25gramůMáslo čerstvé
    • 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
14 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kořen oloupeme, omyjeme a vložíme do hrnce. Pracujeme v rukavicích, kořen barví. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme mouku, sůl a zvolna vaříme. Pokud vaříme kořen vcelku, vaříme ho asi 1 hodinu. Jestliže kořen předem nakrájíme, doba varu se zkracuje. Scedíme a nakrájíme na malé hranolky.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme kořen, orestujeme, přilijeme bešamel a jakmile šťáva začne probublávat, zalijeme smetanou, prohřejeme a můžeme podávat.
  • 3
    Kořen se používá stejně jako čekanka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.