Černý kořen smažený v těstíčku
20 min.
Ingredience
- 1kilogramČerný kořen
- 1litrVoda pitná
- 50mililitrůOcet vinný
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
- Na těstíčko
- 3kusyVejce slepičí
- 40gramůOlej olivový
- 200gramůMouka polohrubá
- 0,5lžičkaSůl
- 300mililitrůMléko polotučné
- Na vaření kořene
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
33 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
8 g
Cukr
272 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy namícháme vodu s octem, moukou a solí, vkládáme oloupaný černý kořen, aby neztmavl. V širším kastrolu vaříme vodu, do které vložíme oloupaný kořen, na mírném plameni vaříme zhruba 25 minut. Poté slijeme, necháme okapat a vychladnout.
- 2V míse rozšleháme v mléku vejce, přimícháme mouku, sůl a olej. Vypracujeme hladké těstíčko, kořen namáčíme a smažíme v rozpáleném oleji.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.