Černý kořen smažený v těstíčku

20 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
33 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
8 g
Cukr
272 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy namícháme vodu s octem, moukou a solí, vkládáme oloupaný černý kořen, aby neztmavl. V širším kastrolu vaříme vodu, do které vložíme oloupaný kořen, na mírném plameni vaříme zhruba 25 minut. Poté slijeme, necháme okapat a vychladnout.
  • 2
    V míse rozšleháme v mléku vejce, přimícháme mouku, sůl a olej. Vypracujeme hladké těstíčko, kořen namáčíme a smažíme v rozpáleném oleji.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.