Černý kořen zadělávaný

45 min.
Česká republika

Ingredience

    • 600gramůČerný kořen
    • 1,5lžíceMáslo čerstvé
    • 1decilitrHovězí vývar základní
    • 1špetkaSůl
    • 1špetkaCukr krupice
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 0,25litrZakysaná smetana
    • 1lžíceCitronová šťáva
    • 1,2litryVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
19 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný černý kořen vložíme do citronem okyselené vody, aby nezčernal. Poté opláchneme, nakrájíme na kousky asi 0,5 cm dlouhé a vložíme na rozehřátou polovinu másla. Podlijeme 3/4 vývaru a dusíme dvacet minut.
  • 2
    Mezitím připravíme z druhé poloviny másla a mouky světlou jíšku, přilijeme zbytek vývaru a kyselou smetanu, přidáme k podušenému kořenu a povaříme 5 minut. Dle chuti přisolíme a přisladíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.