Černý kořen zadělávaný
45 min.

Ingredience
- 600gramůČerný kořen
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- 1decilitrHovězí vývar základní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25litrZakysaná smetana
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1,2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
19 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěný černý kořen vložíme do citronem okyselené vody, aby nezčernal. Poté opláchneme, nakrájíme na kousky asi 0,5 cm dlouhé a vložíme na rozehřátou polovinu másla. Podlijeme 3/4 vývaru a dusíme dvacet minut.
- 2Mezitím připravíme z druhé poloviny másla a mouky světlou jíšku, přilijeme zbytek vývaru a kyselou smetanu, přidáme k podušenému kořenu a povaříme 5 minut. Dle chuti přisolíme a přisladíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.