Čerstvá rajčata v bylinkové marinádě

20 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
139 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
11 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá a osušená zralá rajčata rozkrojíme, odstraníme jadýrka a opatrně vymačkáme šťávu. Pak rajčata i se slupkou odložíme do mísy. Červenou lahůdkovou cibuli a 1-2 stroužky česneku očistíme, nakrájíme na tenké plátky a přidáme k rajčatům. Bazalku omyjeme, vodu setřepeme a lístky pokrájíme nebo rotrháme na kousky. Přidáme ji též k rajčatům spolu s olivovým olejem, solí, octem a lžičkou cukru. Vše dobře promícháme, mísu zakryjeme a rajčata necháme při pokojové teplotě marinovat 1 hodinu.
  • 2
    Podáváme je místo omáček nebo kečupů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.