Čerstvá rajčata v bylinkové marinádě
20 min.
Ingredience
- 500gramůRajčata
- 1kusCibule červená
- 2stroužkyČesnek
- 4lžíceBazalka
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaCukr třtinový
- 42mililitrůOlej olivový extra panenský
- 2lžíceOcet jablečný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
139 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
11 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omytá a osušená zralá rajčata rozkrojíme, odstraníme jadýrka a opatrně vymačkáme šťávu. Pak rajčata i se slupkou odložíme do mísy. Červenou lahůdkovou cibuli a 1-2 stroužky česneku očistíme, nakrájíme na tenké plátky a přidáme k rajčatům. Bazalku omyjeme, vodu setřepeme a lístky pokrájíme nebo rotrháme na kousky. Přidáme ji též k rajčatům spolu s olivovým olejem, solí, octem a lžičkou cukru. Vše dobře promícháme, mísu zakryjeme a rajčata necháme při pokojové teplotě marinovat 1 hodinu.
- 2Podáváme je místo omáček nebo kečupů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.